Pagatavošana

1. Katliņā sviestā apcepiet smalki sagrieztus sīpolus līdz tie kļūst mīksti.

Ielejiet katliņā glāzi vīna, iemetiet zariņu timiāna, graudu piparus, lauru lapu un ieberiet mīdijas.

Pievienojiet sāli.

2. Uzlieciet katliņam vāku un saturu vāriet uz vidējas liesmas, kamēr mīdijas atveras (aptuveni 3-4 minūtes).

Tikko kā mīdijas atveras, pievienojiet notīrītas garneles, smalki sagrieztus tomātus un smalki sagrieztus pētersīļus.

Pievienojiet piparus un noņemiet no uguns.

3. Citā katliņā uzkarsējiet olīveļļu un tajā apcepiet rīsus, lai tie piesūktos ar eļļu, tad ielejiet trešdaļu esošā buljona.

4. Tikko kā buljons sāk vārīties, samaziniet temperatūru un vāriet, nepārtraukti maisot un papildinot buljonu, kad tas ir iztvaikojis.

Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pievienojiet sāli.

5. Pēc tam var pievienot citrona vai laima sulu.

Samaisiet rīsus un jūras veltes ar mērci, kurā vārījās mīdijas.

Visu rūpīgi samaisiet.

Sadaliet porcijās un pasniedziet.