Pagatavošana

Lai gan šī veida zivs ķidāšana un sagriešana nav daudz sarežģītāka par kartupeļu tīrīšanu, ēdienus no paltusa nekādi nevar saukt par ikdienišķiem.

Zivs gaļa ir sulīga un maiga pat tad, ja cepsiet saldētu fileju nevis svaigi noķertu zivi.

Kā pagatavot:

Atkausētu fileju mazgā un sagriež porciju lieluma gabalos.

Var izmantot gan paltusu ar ādu, gan bez tās. Pašrocīgi atdalot fileju, arī rīkojieties kā uzskatīsiet par nepieciešamu.

Zivij uzber sāli un piparus, ja vēlaties to var nedaudz apslacīt ar skābu vermutu.

Bļodā iesit olas, pieber sāli un sakuļ.

Pamazītēm pievienojot miltus un pienu, iejaucam mīklu.

Paltusu marinē līdz pusstundai, pēc tam sakarsē masīvu pannu ar eļļu.

Apviļājam fileju mīklā un uzreiz liekam uz pannas. Cepam ar gandrīz maksimālo karstuma līmeni.

Mežonīgā zivs ir garda ar visvienkāršākajām lauku piedevām.

Lielos gabalos sagrieztus vārītus kartupeļus apkaisiet ar sasmalcinātām dillēm, pievienojiet nedaudz rīvētu ķiploku.

Piedevām pievienojiet eļļu, samaisiet un pasniedziet ar karstu zivi.