Pagatavošana

Recepte paredzēta liela izmēra zivij un lielākam ēdāju skaitam

Platpieri apcep, panējot divos miltu veidos un cep divu eļļu maisījumā. 

Šīs vienkāršās viltības ļauj apcept saldētu platpieri burvīga izskata zeltainos gabaliņos, kas, pateicoties aromātiskajai eļļai, rada apetīti raisošu smaržu.

Platpieri jāatsaldē tikai lēnām, aptuveni uz diennakti ievietojot ledusskapja kopējā nodalījumā, un pēc tam uz pāris stundām ieliekot to nosegtā traukā. 

Notīrām zivi un uzmanīgi ķidājam, nepārdurot žultspūsli.

Nogriežam visas spuras un kopā ar galvu un asti noliekam malā zivju zupas vārīšanai.

Liemeni nomazgājam un nožāvējam

No vēdera puses uzmanīgi novērtējiet mugurkaula asaku platumu. Zivs jāsagriež šķērsām mugurkaulam tā, lai veidotos šķēles ar biezumu līdz 3 centimetriem. 

Centieties ar nazi veikt griezumus starp mugurkaula asakām.

Samaisiet sāli ar pipariem un ar šo maisījumu ierīvējiet zivi. Ar mēles galu var pārbaudīt tās sāļumu.

Samaisām abu veidu eļļas, un to daļu uzkarsējam lielā pannā.

Platā bļodā samaisiet abu veidu miltus.

Panējam platpieri miltos un nokratām lieko. Uzreiz sagatavojam lielākos un mazākos gabaliņus.

Apcepam gabaliņus, līdz apakšā tiek iegūta izteiksmīga krāsa, tos apgriežam, nedaudz apklājam pannu un apbrūninām otru pusi.

Ceptai zivij tradicionāli ir piemēroti salāti bez mērcēm vai vienkārši uzgriezti svaigi dārzeņi.

Sātīgu garnējumu nodrošinās rīsi, kartupeļi jebkurā veidā - no biezputras līdz fritētiem.